Sunday, October 30, 2016

فن الاستمتاع بالحياه : الجزء الثاني - الشيكولاتة


 الشيكولاتة‏

ايه رأيكم ف الشيكولاته، بتحبها ، اد ايه، بتحب تستمتع بيها و انت بتاكلها، اي نوع شيكولاتة بيعجبك، جربت انواع كتير ، بتنزل تنقي بمزاج ‏ ‏بتحب تدوق قبل ما تشتري من محل الحلويات، بتركز ف التغليف، بتحب تجيبها و انت مسافر، ممكت تدفع فيها فلوس كتير، بتاكلها ازاي حتة حتة ولا بق واحد ‏بتحبها سايحة
، ايه نوع ال filling الي بتحبه، عايزها دارك ولا وايت، باللبن و لا بيور ، ايه الماركات المفضلة ليك، بتجرب تجيبها من بلاد معينة ؟ ‏كل دي اسئلة كل واحد فينا عنده اجابة مختلفة، اذواقنا متعددة بس كلنا بيتفق ان الشيكولاتة حاجة حلوة اوي بتنقلك لاحساس تاني مؤقتا لحد ماتخلصها ‏طب جرب كده مستحيل تكون متضايق او بتزعق و تاكل شوكلاتية و تكمل زعيق و هي ف بوقك:) مستحيل تكون مكشر و احتي بتبكي و تاكلها و تكمل تكشير ‏الشوكولاتة هي السلعة رقم واحد ف الهدايا، فيريرو روشيه لقبوه بصانع السعادة بعد ما عمل النوتيلا اللي هي من الشوكولاتة ، شفت قد ايه بتسعد الناس ‏.
زيكم بالظبط انا كمان بحب الشوكولاتة و اكتشفت مؤخرا اني بمارس فن الاستمتاع بيها من غير ما اخد بالي علشان خلينا نتشارك حاجة بتدخل البهجة علينا ‏و انت بتشتري خد وقتك خالص،  هنكلم الاول علي الماركات العالمية، ناس كتير فاكرة ان سويسرا رقم واحد ف صناعة الشوكولاتة بس ده مش دقيق اوي ‏. بلچيكا رقم واحد من حيث الجودة و نقاؤ الخامة ، يليها سويسرا ثم فرنسا و المانيا ، و هنا انا مش بكلم عن الماركات لا عن الخامات ‏.
جودديفا godiva تعتبر رقم واحد للاسف غالية حبتين بس بتمتاز ب ان مكونتها بتكون من اعلي درجات الجودة و النقاء ، من اكتر من عشر سنين كانت ‏بتتصنع ف بلچيكا بس ، دلوقتي بقيت ف كذا بلد ، الاميركاني منها جودته مش زي البلچيكي ، طبعا كان فيها مكونات مش حلال بس هما واضحين و بيقولوا  ‏اذا كانت بتحتوي علي خمور ام لا، ف تقدر تشتري وانت مطمن بعد ما تقرا.طبعا ناخد بالنا احنا هنا بنتكلم عن assorted  
‏⁦‪
godiva.com/assorted-choco…‬⁩
‏اللي هي شوكولاتة متنوعة كل واحدة منها مصنوعة علي حدة بطرق مختلفة مش ال chocolate bar, وللاسف ال assorted اغلي نوع لانها بتتيح بمذاقات مختلفة ‏و عادة ممكن واحدة او اتنين ما يعجبوكش لان ده عادي ، علشان اذواقنا مختلفة.
بيجي بعدها ماركة Lendt لينديه، هي سويسرية بس مختلفة لانها بتعمل ‏شوكولاتة بار اكتر من الاسورتيد و طبعا حجم انتاجهم مهول و برضه الاسورتيد بتاعتهم غالية، طيب نتكلم بقي عن انت و انت بتشتري ازاي تستمتع ‏لو ف اسواق حرة ف مطار طبعا مش هتعرف تدوق لكن ممكن تختار علي اساس تاني ، طبعا كل ما الوزن بيزيد السعر بيزيد ، ف ايه الوزن المناسب ‏. بص من اول ٨٠-١٢٠ جرام دي مناسبة للسعر لو هتزود السعر هيزيد بعض الناس بتفضل ال ٢٢٥ جرام علشان ممكن كذا واحد يجربها ‏و طبعا ممكن تزود و عبوات القريبة من نص كيلو بس ادفع بقي ياعم.
المهم نقي الوزن المناسب لاحتياجاتك او احتياجات مناسبتك، التغليف عنصر مهم جدا ‏لان ده مدخل ، كل ما التغليف يكون معمول بعناية و فتحه سهل تجربة الاستمتاع بدايتها بتكون احلي، ركز ف تاريخ الصنع طبعا، و عادة المصنوعة لمناسبة ‏مثلا بيكون سعرها اقل بس نفس الجودة، و كاقاعدة التغليف الحلو اوي بيكون جواه شوكلاتة حلوة، بس طبعا الوزن و المحتوي مهم، مش فلوسك تروح ع العلبة  ‏و من جوة قطعتين تلاتة. نفترض بقي انك بتشتري شوكلاتة من محل مثلا باتشي، باشونيل، قويدر او اي محل بره و عايز تدوق، طبعا ده حق اصيل ليك ‏اوعي تنكسف و تتغاضي عنه، شرا الشوكولاتة تجربة لازم تكون حلوة ختي لو بتشتريها لحبايبك او حتي عامل دايت ، دوق الاول و جرب كل نوع لوحده ‏. طب تحكم ازاي؟ اولا شوف ورق التغليف لسه بلمعانه ولا لأ ، اللزق اللي عاليه ماسك كويس ولا واقع، التغليف من بره فضة و من جوه ورق زبدة ولا عادي ‏طبعا فضة دي مقصود بيها الفويل الخفيف، و لو ضهرها ورق زبدة دي حاجة طبعا ممتازة لانها بتحافظ ع الشوكولاتة حتي لو ساحت، لو ورق عادي م الداخل  ‏طعم الشوكولاتة هيغير، التغليف لو لسه بلمعانه معناه شوكولاتة اتعاملت باحترام و انها مش قديمة اوي، ابعد عن التغليف المفضض اللي ضهره فاضي ‏.
 دلوقتي بقي قررت تدوق ، اقطم حطة صغيرة ، نص عقلة صباع مثلا ، و حطها علي لسانك جوه بقك و لفها علشان تسيح جوه خاصة علي جانبي لسانك و شوف الطعم ‏و ممكن تغمض عينيك، مش عيب، استمتع بالتذوق، طبعا هي حتة صغيرة علشان السكر اللي فيها ما يضحكش عليك و ما تستطعمش كويس، لو فيها بندق، شوف طعمه ‏طازة ولا متخزن،جرب نوع تاني بنفص الطريقة لو الحشوة كبيرة تبقي قطمتك نص الشوكلاتية بالظبط علشان تعرف تدوق الحشو صح، اوعي تكون جعان وانت بتدوق ‏لانك هتاكلها كلها و تظلطها :) و هتدخل علي اللي بعدها. طبعا جرب كل الانواع و استطعم مش شرط تشتري كل اللي دوقته، المهم تشتري اللي عجبك ‏طبعا العبوات من اول نص كيلو و انت طالع دي بقي حاجة ترجعلك و ترجع لميزانيتك، بس من اول كيلو واحد ده المتعارف عليه زوقيا بين هدايا الناس  ‏اهتم قوي بالتغليف و لو التغليف النهائي مش حلو اطلب تغييره ، الشوكلاتة سلعة غالية و ده حققك، و تجربتها بتبدي من اول حلاوة التغليف ‏طبعا كل الشوكلاتات بتزود الوزن علشان كجه في نيوتريشن فاكتس لكل قطعة، الدارك شوكوليت تعرف انها مناسبة اكتر للدايت، بس اتا شخصيا مش غاويها بس ‏هي ازواق ، بس لو من جوديفا هدوقها طبعا :) . لة بتشتري شوكليت بار بقي نفس الكلام اللي قلنا من ناحية التغلييف، بس طبعا عندك انواع اكتر ومكونات ‏و نصيحة اشتر منها قوالب صغيرة لو بتجرب لاول مرة النوع و الماركة ، علشان اوقات الكبيرة اوي بتطلع مقلب، يعني نوّع احسن.  ‏و انت ف بيتك بقي، طلع الشوكولاتة م التلاجة و سيبها ربع ل نص ساعة لأن الشوكولاتة طعمها بيتغير و هي ساقعة و بتبقي ناشفة و بالتالي هيكون ‏كل همك تكسرها و تقرقشها مش تاكلها. بعد ما بقيت ف درجة حرارة الغرفة لو هتاكلها مع حبايبك، بلاش بعد الاكل علي طول ايديها كده نص ساعة، طبعا ‏ما بقولش لك ما تحليش، لكن انت بتستمتع ، ف خلي جسمك ياخد وقت ف هضم الاكل قبل ما تبدا رحلة الاستمتاع بالشوكولاتة، و كل ما كان متاخر بعد الاكل  ‏كل مكان احسن. طبعا كلها براحتك بس استمتع بقي و اهم اهم حاجة بقي قبل ما تبدأ الاستمتاع هات جنبك كباية ميه مليانة و بعد كل قطمة او قطعة ‏اشرب شوية ماية علشان تععمل بلانس لحاسة التذوق، و جرب تخلي القطعة ف بقك شوية قبل ما تمضغها، هتلاقي احساس تاني، استمتع بالتجربة كلها و ياريت ما تتكلمش و انت بتاكلها او بتبص علي موبيل او تلفيزيون، استمتع بالدقيقتن دول مع الشوكولاتة و خالي حاسة التذوق هي المسيطرة و بألف هنا. بس كده

No comments:

Post a Comment