الشيكولاتة
ايه رأيكم ف الشيكولاته، بتحبها ، اد ايه، بتحب تستمتع بيها و انت بتاكلها، اي نوع شيكولاتة بيعجبك، جربت انواع كتير ، بتنزل تنقي بمزاج بتحب تدوق قبل ما تشتري من محل الحلويات، بتركز ف التغليف، بتحب تجيبها و انت مسافر، ممكت تدفع فيها فلوس كتير، بتاكلها ازاي حتة حتة ولا بق واحد بتحبها سايحة
، ايه نوع ال filling الي بتحبه، عايزها دارك ولا وايت، باللبن و لا بيور ، ايه الماركات المفضلة ليك، بتجرب تجيبها من بلاد معينة ؟ كل دي اسئلة كل واحد فينا عنده اجابة مختلفة، اذواقنا متعددة بس كلنا بيتفق ان الشيكولاتة حاجة حلوة اوي بتنقلك لاحساس تاني مؤقتا لحد ماتخلصها طب جرب كده مستحيل تكون متضايق او بتزعق و تاكل شوكلاتية و تكمل زعيق و هي ف بوقك:) مستحيل تكون مكشر و احتي بتبكي و تاكلها و تكمل تكشير الشوكولاتة هي السلعة رقم واحد ف الهدايا، فيريرو روشيه لقبوه بصانع السعادة بعد ما عمل النوتيلا اللي هي من الشوكولاتة ، شفت قد ايه بتسعد الناس .
زيكم بالظبط انا كمان بحب الشوكولاتة و اكتشفت مؤخرا اني بمارس فن الاستمتاع بيها من غير ما اخد بالي علشان خلينا نتشارك حاجة بتدخل البهجة علينا و انت بتشتري خد وقتك خالص، هنكلم الاول علي الماركات العالمية، ناس كتير فاكرة ان سويسرا رقم واحد ف صناعة الشوكولاتة بس ده مش دقيق اوي . بلچيكا رقم واحد من حيث الجودة و نقاؤ الخامة ، يليها سويسرا ثم فرنسا و المانيا ، و هنا انا مش بكلم عن الماركات لا عن الخامات .
جودديفا godiva تعتبر رقم واحد للاسف غالية حبتين بس بتمتاز ب ان مكونتها بتكون من اعلي درجات الجودة و النقاء ، من اكتر من عشر سنين كانت بتتصنع ف بلچيكا بس ، دلوقتي بقيت ف كذا بلد ، الاميركاني منها جودته مش زي البلچيكي ، طبعا كان فيها مكونات مش حلال بس هما واضحين و بيقولوا اذا كانت بتحتوي علي خمور ام لا، ف تقدر تشتري وانت مطمن بعد ما تقرا.طبعا ناخد بالنا احنا هنا بنتكلم عن assorted
ايه رأيكم ف الشيكولاته، بتحبها ، اد ايه، بتحب تستمتع بيها و انت بتاكلها، اي نوع شيكولاتة بيعجبك، جربت انواع كتير ، بتنزل تنقي بمزاج بتحب تدوق قبل ما تشتري من محل الحلويات، بتركز ف التغليف، بتحب تجيبها و انت مسافر، ممكت تدفع فيها فلوس كتير، بتاكلها ازاي حتة حتة ولا بق واحد بتحبها سايحة
، ايه نوع ال filling الي بتحبه، عايزها دارك ولا وايت، باللبن و لا بيور ، ايه الماركات المفضلة ليك، بتجرب تجيبها من بلاد معينة ؟ كل دي اسئلة كل واحد فينا عنده اجابة مختلفة، اذواقنا متعددة بس كلنا بيتفق ان الشيكولاتة حاجة حلوة اوي بتنقلك لاحساس تاني مؤقتا لحد ماتخلصها طب جرب كده مستحيل تكون متضايق او بتزعق و تاكل شوكلاتية و تكمل زعيق و هي ف بوقك:) مستحيل تكون مكشر و احتي بتبكي و تاكلها و تكمل تكشير الشوكولاتة هي السلعة رقم واحد ف الهدايا، فيريرو روشيه لقبوه بصانع السعادة بعد ما عمل النوتيلا اللي هي من الشوكولاتة ، شفت قد ايه بتسعد الناس .
زيكم بالظبط انا كمان بحب الشوكولاتة و اكتشفت مؤخرا اني بمارس فن الاستمتاع بيها من غير ما اخد بالي علشان خلينا نتشارك حاجة بتدخل البهجة علينا و انت بتشتري خد وقتك خالص، هنكلم الاول علي الماركات العالمية، ناس كتير فاكرة ان سويسرا رقم واحد ف صناعة الشوكولاتة بس ده مش دقيق اوي . بلچيكا رقم واحد من حيث الجودة و نقاؤ الخامة ، يليها سويسرا ثم فرنسا و المانيا ، و هنا انا مش بكلم عن الماركات لا عن الخامات .
جودديفا godiva تعتبر رقم واحد للاسف غالية حبتين بس بتمتاز ب ان مكونتها بتكون من اعلي درجات الجودة و النقاء ، من اكتر من عشر سنين كانت بتتصنع ف بلچيكا بس ، دلوقتي بقيت ف كذا بلد ، الاميركاني منها جودته مش زي البلچيكي ، طبعا كان فيها مكونات مش حلال بس هما واضحين و بيقولوا اذا كانت بتحتوي علي خمور ام لا، ف تقدر تشتري وانت مطمن بعد ما تقرا.طبعا ناخد بالنا احنا هنا بنتكلم عن assorted
godiva.com/assorted-choco…
godiva.com/assorted-choco…

بيجي بعدها ماركة Lendt لينديه، هي سويسرية بس مختلفة لانها بتعمل شوكولاتة بار اكتر من الاسورتيد و طبعا حجم انتاجهم مهول و برضه الاسورتيد بتاعتهم غالية، طيب نتكلم بقي عن انت و انت بتشتري ازاي تستمتع لو ف اسواق حرة ف مطار طبعا مش هتعرف تدوق لكن ممكن تختار علي اساس تاني ، طبعا كل ما الوزن بيزيد السعر بيزيد ، ف ايه الوزن المناسب . بص من اول ٨٠-١٢٠ جرام دي مناسبة للسعر لو هتزود السعر هيزيد بعض الناس بتفضل ال ٢٢٥ جرام علشان ممكن كذا واحد يجربها و طبعا ممكن تزود و عبوات القريبة من نص كيلو بس ادفع بقي ياعم.
المهم نقي الوزن المناسب لاحتياجاتك او احتياجات مناسبتك، التغليف عنصر مهم جدا لان ده مدخل ، كل ما التغليف يكون معمول بعناية و فتحه سهل تجربة الاستمتاع بدايتها بتكون احلي، ركز ف تاريخ الصنع طبعا، و عادة المصنوعة لمناسبة مثلا بيكون سعرها اقل بس نفس الجودة، و كاقاعدة التغليف الحلو اوي بيكون جواه شوكلاتة حلوة، بس طبعا الوزن و المحتوي مهم، مش فلوسك تروح ع العلبة و من جوة قطعتين تلاتة. نفترض بقي انك بتشتري شوكلاتة من محل مثلا باتشي، باشونيل، قويدر او اي محل بره و عايز تدوق، طبعا ده حق اصيل ليك اوعي تنكسف و تتغاضي عنه، شرا الشوكولاتة تجربة لازم تكون حلوة ختي لو بتشتريها لحبايبك او حتي عامل دايت ، دوق الاول و جرب كل نوع لوحده . طب تحكم ازاي؟ اولا شوف ورق التغليف لسه بلمعانه ولا لأ ، اللزق اللي عاليه ماسك كويس ولا واقع، التغليف من بره فضة و من جوه ورق زبدة ولا عادي طبعا فضة دي مقصود بيها الفويل الخفيف، و لو ضهرها ورق زبدة دي حاجة طبعا ممتازة لانها بتحافظ ع الشوكولاتة حتي لو ساحت، لو ورق عادي م الداخل طعم الشوكولاتة هيغير، التغليف لو لسه بلمعانه معناه شوكولاتة اتعاملت باحترام و انها مش قديمة اوي، ابعد عن التغليف المفضض اللي ضهره فاضي .
دلوقتي بقي قررت تدوق ، اقطم حطة صغيرة ، نص عقلة صباع مثلا ، و حطها علي لسانك جوه بقك و لفها علشان تسيح جوه خاصة علي جانبي لسانك و شوف الطعم و ممكن تغمض عينيك، مش عيب، استمتع بالتذوق، طبعا هي حتة صغيرة علشان السكر اللي فيها ما يضحكش عليك و ما تستطعمش كويس، لو فيها بندق، شوف طعمه طازة ولا متخزن،جرب نوع تاني بنفص الطريقة لو الحشوة كبيرة تبقي قطمتك نص الشوكلاتية بالظبط علشان تعرف تدوق الحشو صح، اوعي تكون جعان وانت بتدوق لانك هتاكلها كلها و تظلطها :) و هتدخل علي اللي بعدها. طبعا جرب كل الانواع و استطعم مش شرط تشتري كل اللي دوقته، المهم تشتري اللي عجبك طبعا العبوات من اول نص كيلو و انت طالع دي بقي حاجة ترجعلك و ترجع لميزانيتك، بس من اول كيلو واحد ده المتعارف عليه زوقيا بين هدايا الناس اهتم قوي بالتغليف و لو التغليف النهائي مش حلو اطلب تغييره ، الشوكلاتة سلعة غالية و ده حققك، و تجربتها بتبدي من اول حلاوة التغليف طبعا كل الشوكلاتات بتزود الوزن علشان كجه في نيوتريشن فاكتس لكل قطعة، الدارك شوكوليت تعرف انها مناسبة اكتر للدايت، بس اتا شخصيا مش غاويها بس هي ازواق ، بس لو من جوديفا هدوقها طبعا :) . لة بتشتري شوكليت بار بقي نفس الكلام اللي قلنا من ناحية التغلييف، بس طبعا عندك انواع اكتر ومكونات و نصيحة اشتر منها قوالب صغيرة لو بتجرب لاول مرة النوع و الماركة ، علشان اوقات الكبيرة اوي بتطلع مقلب، يعني نوّع احسن. و انت ف بيتك بقي، طلع الشوكولاتة م التلاجة و سيبها ربع ل نص ساعة لأن الشوكولاتة طعمها بيتغير و هي ساقعة و بتبقي ناشفة و بالتالي هيكون كل همك تكسرها و تقرقشها مش تاكلها. بعد ما بقيت ف درجة حرارة الغرفة لو هتاكلها مع حبايبك، بلاش بعد الاكل علي طول ايديها كده نص ساعة، طبعا ما بقولش لك ما تحليش، لكن انت بتستمتع ، ف خلي جسمك ياخد وقت ف هضم الاكل قبل ما تبدا رحلة الاستمتاع بالشوكولاتة، و كل ما كان متاخر بعد الاكل كل مكان احسن. طبعا كلها براحتك بس استمتع بقي و اهم اهم حاجة بقي قبل ما تبدأ الاستمتاع هات جنبك كباية ميه مليانة و بعد كل قطمة او قطعة اشرب شوية ماية علشان تععمل بلانس لحاسة التذوق، و جرب تخلي القطعة ف بقك شوية قبل ما تمضغها، هتلاقي احساس تاني، استمتع بالتجربة كلها و ياريت ما تتكلمش و انت بتاكلها او بتبص علي موبيل او تلفيزيون، استمتع بالدقيقتن دول مع الشوكولاتة و خالي حاسة التذوق هي المسيطرة و بألف هنا. بس كده
No comments:
Post a Comment